wtorek, 11 lutego 2014

Chilli con carne

Dzisiaj kolejne z rozgrzewających dań idealnych na obiad. Słynne meksykańskie  Chilli con carne.

Składniki:

ok. 500 g mielonej wołowiny
1 papryka czerwona
 puszka pomidorów
1 papryczka chilli
puszka czerwonej fasoli
puszka kukurydzy
1 duża cebula
2 ząbki czosnku
1 łyżeczka papryki ostrej w proszku
1 łyżeczka oregano
pieprz
sól


Wykonanie:

1. Na patelni podsmażamy cebulę z czosnkiem. Następnie dodajemy wołowinę i razem smażymy około 15 minut.

2. Do podsmażonej wołowiny dodajemy paprykę, pokrojone pomidory, papryczkę chilli i podlewamy wodą, a następnie dusimy około 15- 20 minut.


3. Następnie dodajemy kukurydze, fasole i przyprawy. Dusimy jeszcze około 5 minut.




4. Chilli con carne można podawać samo lub z ryżem. Smacznego !



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz