środa, 5 lutego 2014

Leczo

Leczo. Kolorowe, zdrowe i pyszne danie, które można podać jako obiad lub kolację. Idealne dla osób na diecie. Można podawać z chlebem, ryżem lub kaszą kus- kus. W każdej formie tak samo dobrze smakuje :).

Składniki: 


1 mała cukinia
2 papryki
3-4 pomidory świeże (ewentualnie puszka pomidorów)
1 cebula
1 pierś z kurczaka lub laska kiełbasy
pół papryczki chilli
przyprawy

Wykonanie: 


1. Pierś z kurczaka lub kiełbasę kroimy w kostkę i podsmażamy.

2. Warzywa kroimy w kostkę i smażymy do miękkości. Najpierw smażymy cebule, do niej dodajemy paprykę, cukinie, papryczkę i na koniec pomidory.

3. Do podsmażonych warzyw dodajemy nasze mięsko i dusimy jeszcze chwilę razem. Następnie dodajemy przyprawy i wcinamy:).


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz