wtorek, 11 lutego 2014

Surówka z kapusty pekińskiej

Surówki to idealny dodatek do obiadu. Mogą również służyć jako przekąska. Dzisiaj podaję przepis na tradycyjną surówkę z kapusty pekińskiej.


Składniki:

1 kapusta pekińska
1 mała cebula
1 duża marchewka
1 duże jabłko
majonez
śmietana
sok z cytryny
cukier
sól
pieprz


Wykonanie:

1. Kapustę drobno kroimy. Dodajemy do niej drobno posiekaną cebulę, solimy, dodajemy sok z cytryny i odstawiamy na ok 10 minut.

2. Marchewkę i jabłko obieramy i ścieramy na grubych oczkach. Dodajemy do kapusty.


3. Surówkę doprawiamy pieprzem, cukrem i majonezem ze śmietaną. Podajemy do mięs.



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz