czwartek, 14 sierpnia 2014

Gołąbki inne

Gołąbki inne. Różnią się od tradycyjnych gołąbków, ale mają również całą rzeszę zwolenników, w tym mnie. Polecam! Warto wypróbować. 

Składniki:

1 kg kapusty
1 szklanka ryżu
1/2 kg mięsa mielonego
3 jajka
3 łyżki kaszy manny
cebula
sól
pieprz


Wykonanie:

Kapustę szatkujemy, solimy i odstawiamy na 40 minut. Po tym czasie odciskamy ją, i mieszamy z resztą składników, przyprawiamy do smaku. Następnie formujemy gołąbki, obtaczamy je w mące i smażymy. Usmażone przekładamy do naczynia żaroodpornego, zalewamy wodą z rozpuszczona kostką rosołową i zapiekamy ok 1,5 godziny. Do takich gołąbków możemy dodać również przesmażone pieczarki. Podajemy je z sosem pieczarkowym, pomidorowym lub koperkowym.





Brak komentarzy:

Prześlij komentarz