wtorek, 19 sierpnia 2014

Zupa cukiniowa

Dzisiaj jest mój dzień cukiniowy :) Cudowna w smaku i aksamitna zupka cukiniowa jest częstym gościem na moim stole, źródło witamin i pyszna przekąska. Kto jeszcze nie próbował niech to zrobi !

Składniki:

2 mniejsze cukinie
1 marchewka
1 pietruszka
1 cebula
2 ziemniaki
2 ząbki czosnku
pół opakowania sera feta
garść natki pietruszki
ziele angielskie
liść laurowy
śmietana
masło
sól
pieprz

Wykonanie:

Warzywa kroimy w kostkę (cukinii nie obieramy) i przysmażamy przez ok. 5 minut na maśle. Dolewamy wody, dodajemy liść oraz ziele i gotujemy do miękkości warzyw. Następnie dodajemy ser, natkę pietruszki, śmietanę i blendujemy na krem. Doprawiamy do smaku i podajemy z grzankami.




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz