czwartek, 11 września 2014

Roladki w sosie cebulowym

Dzisiaj podaje przepis na pyszne roladki, którymi zachwycą się wasi domownicy i goście.

Składniki:

Roladki:

6 plastrów surowej szynki
6 plasterków żółtego sera
6 plasterków szynki
 cebula
suszone pomidory
musztarda
przyprawa "delikat"
mąka
olej

Szynkę rozbijamy tłuczkiem, przyprawiamy delikatem do mięs i odstawiamy na chwile. Następnie każdy plasterek szynki smarujemy musztardą, na to dajemy plasterek szynki, sera, cebulę i suszone pomidory. Później zwijamy mięso w roladkę i związujemy sznurkiem lub spinamy wykałaczkami. Nasze roladki obtaczamy w mące i obsmażamy na oleju. Przekładamy do naczynia żaroodpornego i podlewamy wodą, pieczemy ok. 1 godziny, a następnie robimy sos.

Sos:

3 cebule
mąka
masło
śmietana
przyprawy

Na tłuszczu z roladek podsmażamy pokrojoną w mniejsze kawałki cebulę, a następnie przekładamy ją do naszych roladek. Wszystko pieczemy razem ok. 1 godziny. Następnie mieszamy masło z mąka i zagęszczamy nasz sos, który powstał z pieczenia roladek. Na koniec dodajemy śmietanę i przyprawiamy do smaku.






Brak komentarzy:

Prześlij komentarz