czwartek, 26 lutego 2015

Mus czekoladowy

I jeszcze coś słodkiego i fantastycznego. Czekolada, truskawki, bita śmietana. Doskonałe połączenie, które posmakuje każdemu.


Składniki:

2 czekolady mleczne
500 ml śmietany 30%
ok 500 g truskawek
cukier puder
2 łyżki masła

Wykonanie:

1. Truskawki blendujemy, dodajemy 2 łyżki cukru pudru i podsmażamy do zgęstnienia.
2. W kąpieli wodnej roztapiamy czekoladę z masłem.
3. Ubijamy śmietanę z 2 łyżkami cukru pudru. Połowę śmietany dajemy do roztopionej czekolady i delikatnie mieszamy.
4. Do szklanki wkładamy warstwę truskawek, mus czekoladowy a na to bitą śmietanę. Schładzamy ok godziny w lodówce. Mniam, mniam :)




1 komentarz: