środa, 25 lutego 2015

Żeberka

Żeberka są smacznym pomysłem na obiad. Nie trzeba im poświęcać dużo czasu aby oczarowały nas swoim smakiem. Dzisiaj pomysł na żeberka z miodem :) Mniam!


Składniki:

1 kg żeberek

Marynata:

2 cebule
3 łyżki oleju
4 ząbki czosnku
4 łyżki miodu
4 łyżki ketchupu
2 łyżki sosu worcester
łyżeczka ostrej papryki
łyżeczka słodkiej papryki
łyżeczka majeranku
sól
pieprz

Wykonanie:

1. Cebulę kroimy w piórka, a czosnek drobno siekamy. Składniki marynaty łączymy ze sobą i wkładamy do nich żeberka. Odstawiamy do lodówki na 2 godziny.

2. Żeberka wkładamy do piekarnika i pieczemy ok 1,5- 2 godzin. Ostatnie 25 minut pieczemy bez przykrycia aby żeberka złapały ładny kolor.



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz