czwartek, 4 czerwca 2015

Udka z miodem

Przepis na pyszny, letni obiadek. Sami spróbujcie...


Składniki:


Udka lub pałki z kurczaka
miód
ketchup
czosnek granulowany
przyprawa do kurczaka
majeranek
olej

Wykonanie:

1. Miód, ketchup i przyprawy mieszamy z olejem, nacieramy mięso i odstawiamy do lodówki.
2. Następnie pieczemy w piekarniku ok 1 godziny w 180 stopniach (zależy czy będą udka czy pałki).

Sałatka:


mix sałat
pomidory koktajlowe
ogórek zielony
ser feta
oliwki
olej
przyprawa do sałatek

Wykonanie:

1. Sałatę przełożyć do miski, dodać pokrojone w połówki pomidora, ogórka, ser feta i oliwki. Do oleju dodać przyprawę do sałatek i polać nią warzywa.



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz