niedziela, 26 lipca 2015

Makaron z cukinią

Sezon na cukinię trwa w najlepsze, a razem z nim ciągłe nowe potrawy. Makaron z cukinią to pomysł na smaczny obiad, którego przygotowanie zajmuje mało czasu.

Składniki:

500 g makaronu świderki lub rurki
200 g szynki
4 małe cukinie
cebula
2 ząbki czosnku
śmietana
przyprawy

Wykonanie:

1. Na patelni podsmażamy pokrojoną w kostkę cebulę i zmiażdżony czosnek.

2. Następnie dorzucamy pokrojoną wędlinę i podsmażamy.

3. Do wędliny i cebuli dodajemy obraną i pokrojoną w kostkę cukinię i smażymy wszystko razem ok 15 min. Po tym czasie dodajemy śmietanę i podsmażamy kolejne 10 minut. Na końcu doprawiamy i podajemy z makaronem.




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz