niedziela, 26 lipca 2015

Zupa z serkami topionymi

Jedna z moich ulubionych zup. Aksamitny smak rozpływający się w ustach. Achhhh....

Składniki:

pojedyncza pierś z kurczaka
włoszczyzna bez kapusty
2 serki topione (śmietankowy i pieczarkowy, najlepszy z hochland).
ok 500 g pieczarek
cebula
śmietana
natka pietruszki
przyprawy

Wykonanie:

1. Z włoszczyzny i piersi z kurczaka gotujemy rosół. Następnie przecedzamy i kroimy filet w kostkę.

2. Pokrojoną cebulę i pieczarki podsmażamy na patelni.

3. W ugotowanym rosole rozpuszczamy topione serki, zabielamy śmietaną i przyprawiamy do smaku. Następnie dorzucamy pokrojoną pierś i podsmażone pieczarki. Przyprawiamy i dekorujemy natką pietruszki.



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz