niedziela, 27 września 2015

Filet z indyka w szynce parmeńskiej

Wspaniały pomysł na szybki obiad, który zachwyci podniebienia najbardziej wymagających gości, szybkie i proste danie, którego powinni wszyscy spróbować. Jako dodatek panierowany ser camembert i zielona sałata.

Składniki:

4 sznycle z  fileta z indyka
4 plasterki szynki parmeńskiej
sól
pieprz
zioła prowansalskie

Wykonanie:

1. Sznycle oprószyć solą, pieprzem, ziołami i wstawić na 30 min do lodówki.

2. Przygotowane sznycle owinąć szynką parmeńską i grillować ok 15 min.


Panierowany ser camembert

Składniki:

krążek sera camembert
jajko
mąka
ziarna słonecznika
orzechy nerkowca

Wykonanie:

1. Ser pokroić w mniejsze trójkąty.

2. Jajko rozkłócić z pieprzem (można dodać zioła lub inne przyprawy).

3. Ziarna słonecznika i orzechy rozbić tłuczkiem na mniejsze kawałki.

4. Ser panierować w jajku, mące, jajku, mące i ziarnach i smażyć na złoty kolor.




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz