sobota, 14 maja 2016

Fasolka szparagowa

Fasolka szparagowa jest pysznym, zdrowym i mało kalorycznym warzywem, które jest dostępne cały rok. Często kupuje mrożoną fasolkę i dodaję ją do obiadu. Tym razem pomysł na pyszną kolację.

Składniki:

250 g fasolki szparagowej
pół słoiczka suszonych pomidorów
1 jajko
mała cebula
2 małe ząbki czosnku
sól
pieprz

Wykonanie:

1. Fasolkę gotujemy w osolonej wodzie.

2. Cebulę kroimy w kostkę, czosnek siekamy i przysmażamy razem.

3. Do cebuli dodajemy pokrojone pomidory suszone i wszystko razem podsmażamy.

4. Następnie dodajemy fasolkę i jajko. Wszystko smażymy do czasu aż zetnie się jajko, przyprawiamy i jemy z grzankami.



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz