sobota, 14 maja 2016

Roladki z bakłażana

Tak jak wcześniej pisałam, bakłażan podbił moje serce i moje kubki smakowe. Roladki z bakłażana są świetną przekąską na wiosenne wieczory i imprezki ze znajomymi.

Składniki:

1 duży bakłażan
1 kostka sera feta
pęczek pietruszki
2 małe ząbki czosnku
pieprz
pół łyżeczki oregano
odrobina chilli w proszku
olej z pestek winogron
śmietana
mała czerwona cebula

Wykonanie:

1. Bakłażana kroimy wzdłuż na plastry, solimy i odstawiamy na pół godziny, a po tym czasie płuczemy i osuszamy. Skrapiamy olejem i grillujemy.

2. W miseczce rozdrabniamy ser. Dodajemy do niego pokrojoną cebulę, czosnek i pietruszkę. Doprawiamy do smaku.

3. Na wystudzone plastry bakłażana nakładamy farsz, zwijamy w rulony i spinamy wykałaczką.





Brak komentarzy:

Prześlij komentarz